درود بر شما : در ادامه فصل دوم
نسل چهارم کامپیوتر :
در کامپیوترهای نسل اول و دوم و نسل سوم کامپیوترها به دلیل حجم و نوع تکنولوژی های نوظهور در هر نسل تمایز و تفاوت مابین این نسل ها به راحتی قابل اشاره بود اما در نسل چهارم کامپیوترها ، پیشرفت ها بیشتر از آنکه به ظاهر مربوط باشد در قطعات درونی دستگاه اتفاق افتاد .ظهور مدارهای مجتمع با تراکم زیاد و بسیار زیاد انقلابی در سرعت و کیفیت کار کامپیوترها به وجود آورد. توسعه و پیشرفت سخت افزار کامپیوترهای فعلی، در مقایسه با نسلهای قبلی با بررسی چند عامل نظیر سرعت ، اندازه، هزینه و ظرفیت حافظه روشن می گردد.
در نسل سوم کامپیوترها از مدارهایی با تراکم کم یا SSI (Small Scale Integration) و همچنین مدارهایی با تراکم متوسط یا MSI (Medium Scale Integration) استفاده شده بود،اما در نسل چهارم کامپیوترها از مدارهایی با تراکم بالا یا LSI (Large Scale Integration) ، مدارهایی با تراکم خیلی بالا VLSI (Very Large Scale Integration) و در آخر مدارهایی با تراکم بسیار بالا یا ULSI (Ultra Large Scale Integration) استفاده شد که البته منطقی است تا گفته شود در این نسل به دلیل نیاز به سرعت در تبادل اطلاعات مابین قطعات و همجنین شتاب در تجزیه و تحلیل های محاسباتی، پیشرفت های قابل توجهی نیز در پروسسورها ، حافظه ها ، سیستم های محاوره ای و پردازش مستقیم و البته شبکه های کامپیوتری به جهت نیاز مبرم به تبادل اطلاعات مابین دستگاه ها و کامپیوترها ، در فضاهای دور و نزدیک بوجود آمد.
پایین آمدن قیمت کامپیوترها یکی از دستاوردهای مهم در اواخر دهه 70 میلادی بود.سرمایه گذاری های سنگین شرکت های خصوصی درگیر در این بازار و پشتیبانی های اثر گذار برخی از دولت ها همانند آمریکا و انگلیس از شرکت های تولید کننده علم و سخت افزار کامپیوتر باعث شد سیاست هر فرد یک کامپیوتر شخصی به سرعت فزاینده ای به پیش رود.دانشمندان اعتقاد داشتند که آینده در اختیار کامپیوترها خواهد بود و برای نیل به این مقصود باید هزینه استفاده از آنها آنقدر پایین می آمد تا هر فرد معمولی در تمام جوامع بتواند یکی از این دستگاه ها را در خانه خود داشته باشد و این چنین نیز شد.
نسل پنجم کامپیوترها :
در اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه 80 میلادی واژه ای به دنیای لغات مهم علمی در حوزه کامپیوتر توسط ژاپنی ها وارد شد که کامپیوتر هوشمند نامیده شد.
ژاپنی ها در خال بررسی کامپیوترهایی بودند که قادر به یادگیری ، استنباط و آموزش باشد. به بیانی دیگر آنها درباره هوش مصنوعی صحبت می کردند !!!
در نسل پنجم کامپیوترها استفاده از ورودی و خروجی ها نیز بسیار رشد کرد.دیسک های نوری ، کنترل بسیار بیشتر بشر بر صوت و تصویر بوسیله کامپیوترها ، ویرایش تقریبا هر چیزی از متن و صوت و تصویر و داده های هواشناسی و خلاصه کنترل بر تمام داده هایی که بشر می توانست بوحود بیاورد بوسیله نرم افزارهایی که سخت افزار کامپیوترها را کنترل می کردند انقلاب دیجیتالی را بوجود آورد.
دیگر کامپیوتر متعلق به مکان های دولتی و یا افراد ثروتمند نبود و تقریبا هر کسی در منزل خود می توانست با یک کامپیوتر و علم نرم افزار و یا حتی صرفا با خرید یک کامپیوتر و کمی دانش استفاده از نرم افزارهای نوشته شده توسط برنامه نویسان کامپیوتر کارهایی را انجام دهد که تا 10 سال قبل باید یک استودیوی پیشرفته چند ده نفری با میلیون ها دلار سرمایه انجام می داد.
هوش مصنوعی در حال جوانه زدن بود و کامپیوتر کم کم نقش محور توسعه را در تمامی صنوف و رسته های علمی ، صنعتی و اقتصادی بازی می کرد.
نسل پنجم تا امروز نیز ادامه پیدا کرده است شاید حال حاظر را بتوان به نسل کامپیوتر های 5.5 تشبیه کرد اما شرایط و قراین می گوید که به زودی قرار است وارد فاز اجرایی نسل ششم کامپیوترها شویم ، البته هیچ کس نمی داند زمان دقیق آن چه تاریخی خواهد بود.اما نسل ششم کامپیوترها چه ویژگی هایی خواهد داشت ؟
نسل ششم کامپیوترها :
بشر پس از ساخت کامپیوتر های هوشمندی که توانایی یادگری و آموزش داشتند و نمونه آنرا می توان در ربات های بسیار پیشرفته دید.در سال 2017 «بن گرتزل» محقق و فعال در حوزه هوش مصنوعی ، در جریان نمایشگاه Web Summit شهر لیسبون کشور پرتغال گفت معتقد است ربات های انسان نما و هوشمند در آینده نزدیک جای مشاغل مردم را خواهند گرفت، با مشکلاتی مانند گرسنگی و فقر مبارزه خواهند کرد و شاید حتی با درمان بسیاری از بیماری ها به جدال با مرگ بروند و در سال 2018 روبات سخنگوی سوفیا بر این مطلب تاکید کرد که حرف های بن گرتزل درست بوده است و ربات های به زودی جای انسانها را خواهند گرفت.
کامپیوترهای آینده دارای پردازنده مرکزی بسیار پیچیده ای هستند که دقیقا از روی نورون های مغز انسان کپی برداری شده است.
امیدوارم این مقاله مورد نظر شما عزیزان قرار گرفته باشد
ما را از نظرات ارزنده خود مطلع سازید!
© 2019 Almoweb corporation. All Rights Reserved