روزگاری برای خرید هر چیزی باید لباس را پوشیده و نسبت به نوع جنسی که مد نطرتان بود سر تا سر شهر را به جستجوی آن زیر پا می گذاشتید.اتلاف وقت و احتمالا تعدد قیمت ها شما را کلافه کرده و یا با دست خالی باید به منزل و محل کار خود بر میگشتید و یا پس از بازگشت و طی روزهای آینده یکی از دوستان و نزدیکان به شما میگفتند که من همین جنس را از فلانجا ارزان تر خریدم و لذت خرید جنس مورد علاقه تان را از شما می گرفتند.
اما روی دیگر سکه ، کسبه محترم هستند که در گذشته رونق کسب و کار خود را در داشتن مغازه و یا حجره ای در سر نبش خیابان و کوچه می دانستند و سعی بر آن داشتند هر سال و یا چند سالی یکبار متراژ مغازه خود را بیشتر کنند. اما بازاریان نیز از این قاعده جدا نبوده و هر کسی در بازار سعی میکرد اگر در سرا و دالانی (اصطلاحی معادل پاساژ در بازار سنتی) هست در خوش اسم و رسم ترینشان و حتی المقدور نزدیک به درب ورودی باشد و یا در راسته بازار (کوچه های اصلی بازار) مغازه ای بزرگ با سقفی بلند داشته باشد. اما امروزه در 90 درصد شرایط ، دیگر چنین نیست !!! دیگر مغازه 2 نبش و حجره در فلان سرای بازار شرط ماندگاری شما در بازار کسب و کار نیست.هر چه مغازه بزرگتر هزینه های دارایی و پرسنل و آب و برق تجاری سنگین تر گریبانگیر شما خواهد بود و البته هزینه کارگری و بیمه و پر کردن مغازه با اجناس فراوان که سرمایه گذاری کلانی را نیز می طلبد به این مشکلات اضافه نمایید و در آخر سرمایه گذاری کلان جهت خرید و بلوکه شدن سرمایه خود در ملکی که فایده زیادی به نسبت سرمایه گذاری ندارد و یا حتی ضرر هم دارد باید به تمام مشکلات آن اضافه کرد.به غیر از سودی که اصل ملک در راز مدت برای شما دارد .به احتمال زیاد و در اکثر مواقع شما دیگر فایده ای در نگهداری آن ملک نخواهید دید و کسب و کاری که سالها برایش زحمت کشیده اید همچون شمع آب میشود.اما دلیل آن چیست و چه راه حلی دارد ؟!؟
“فروشگاه های اینترنتی بهترین و بلکه تنها راه ماندگاری در بازار است.!”
وقت و هزینه !! دو فاکتور اساسی و بنیادین در تصمیم گیری های افراد جهت انتخاب اولویت در نوع و محل خرید و یا اعلام نیاز خدماتشان خواهد بود.در واقع این یک مانیفست مهم برای انتخاب راهبرد شما کسبه ، تجار و کارخانه داران گرامی برای ترسیم نقشه راه آینده کسب و کارتان می باشد ...
و اما راه حل آن قطعا اتصال به دنیای مجازی و در اختیار داشتن وبسایتی فروشگاهی برای عرضه محصولات و خدمات شما به صورت مستقیم در عرصه اینترنت و فضای آنلاین می باشد.
فروشگاه های اینترنتی بسته به نوع جنس و یا خدمات ارایه شده درآن به عقیده و تجربه اینجانب دارای دسته بندی های متفاوت می باشد :
-
فروشگاه های اینترنتی کالا محور
-
فروشگاه های اینترنتی خدمات محور
-
فروشگاه های اینترنتی تعاملی
-
فروشگاه های اینترنتی تک محصول با کالای غیر تخصصی
-
فروشگاه های اینترنتی تک محصول با کالای تخصصی
-
فروشگاه های اینترنتی پر محصول یا هاپرکالای عمومی
-
فروشگاه های اینترنتی پر محصول یا هاپرکالای تخصصی
-
فروشگاه های اینترنتی با محوریت فروش محتوا
-
فروشگاه های اینترنتی با محوریت فروش کالای فرهنگی مجازی و یا فیزیکی
همانطور که مشاهده میفرمایید تقسیم بندی ها با تفکیک پذیری زیادی انجام شده است که البته به دلیل طولانی شدن از تفکیک بیش از آن خودداری شده است اما دلیل آن نشان دادن اهمیت جدایی انواع فروشگاه اینترنتی از یکدیگر است چرا که هر کدام از مدل های فروشگاهی دارای ترکیب بندی مخصوص به خود و طراحی ،دیزاین و کد نویسی متفاوت می باشد.دلیل این امر تفاوت در روانشناسی کاربران ، اجناس و گروه فکری و سنی مخاطب آن فروشگاه اینترنتی می باشد در برخی دیگر نیز تضاد در ساختار یا اصلاحا Business Platform بخصوص آن می باشد.
در آخر توضیه من به شما تاجر ، کاسب ، کارخانه دار و بطور کلی کسبه محترم ; تا کار از کار نگذشته است وارد فضای مجازی و دنیای فروشکاه های اینترنتی شوید.مثل هر کجای دیگر کسانی که موقعیت ها را می شناسند و باهوش عمل می کنند فرصت ها را می ربایند و جز افسوس چیزی برای عزیزانی که از قافله عقب مانده اند نمی ماند.