درود بر شما:
اگر تا به این قسمت ما را دنبال کرده باشید از دید شما به عنوان یک شخص مبتدی به دنیای برنامه نویسی صحبت کردیم که باید ساده اما با پشتکار فراوان به دنیای برنامه نویسی نرم افزار نگاه کنید سپس از یادگیری یک زبان برنامه نویسی به صورت تخصصی اما قدم به قدم صحبت کردیم و در بخش سوم به شما گفتسم که تقسیم بندی های اصلی دنیای برنامه نویسی به چه صورت می باشد.
در این بخش که پایانی بر 4 قسمت از سلسله مقالات (برنامه نویسی چیست و ملزومات برنامه نویس شدن کدام است ؟ با گویشی ساده و دل نشین !) می باشد میخواهیم شما را با برخی دیگر از نرم افزارهایی که جزو ملزومات دنیای برنامه نویسی می باشند آشنا نماییم.
نرم افزارها دارای دو بخش اصلی هستند که به نام بخش کدنویسی یا Back end و بخش طراحی و ظاهر وبسایت و نرم افزار یا Front end آنها را می شناسیم.در بخش کد نویسی یا Back end شما صرفا با دستورات و توابع و فانکشن ها و خلاصه Programming دست و پنجه نرم می کنید و قلب و راکتور اصلی یک نرم افزار را برنامه ریزی می نمایید.در این بخش یکی از مهمترین و معرووفترین نرم افزارهایی که در قالب آن شما برنامه نویسی خود را انجام می دهید ، متعلق به شرکت مایکروسافت می باشد که به حق یکی از پیچیده ترین IDE ها یا Integrated Development Environment به معنی محیط توسعه یکپارچه نرم افزار می باشد که با نام تجاری VS یا Visual Studio ما آن را می شناسیم.این برنامه حدودا قابلیت کد نویسی را برای 95 درصد زبان های برنامه نویسی نرم افزار فراهم ساخته است و با هسته ای هوشمند و Intellisense بسیار قوی شما را در نوشتن برنامه خود در محیطی کاملا هوشمند همراهی می نماید.
اما در بخش طراحی ظاهر سایت و یا Front end شما باید توانایی کار بر روی تصویر و یا فایل های گرافیکی را داشته باشید.لازم به ذکر است در اکثر دنیا افراد اصولا به صورت تخصصی و در یک بخش از طراحی Front end و یا برنامه نویسی Back end مشغول به کار هستند و کمتر به بحث Full Stack می پردازند .
اما Full Stack به چه کسانی گفته میشود ؟ فول استک به افرادی گفته میشود که در آن واحد می توانند در بخش Front end یعنی طراحی ظاهر نرم افزار و همچنین در بخش Back end یا کد نویسی نرم افزار یا وب سایت کار خود را به خوبی و تخصصی انجام دهند که البته قابلیت بسیار مهمی است و کسانی که درای چنین توانایی باشند دارای بازار کار بسیار خوبی هستند.
اما شاید بخواهید بدانید که به تفکیک حدودا در هر بخش از طراحی ظاهر یک وبسایت و یا نرم افزار Front end و همچنین در بخش کد نویسی یک وبسایت و یا نرم افزار Back end چه نرم افزارهایی وجود دارند. در این بخش لیستی حدودا تکمیل و استاندارد از زبان های برنامه نویسی را به تفکیک بخش تخصصی آن در اختیارتان قرار می دهم.
طراحی ظاهر نرم افزار Web Design که به Front end معروف می باشد : (منبع ارایه این تقسیم بندی وبسایت W3S می باشد)
1 - نرم افزار HTML
2 - نرم افزار CSS
3 - نرم افزار Bootstap
4 - نرم افزار ES5
5 - نرم افزار HTML DOM
6 - نرم افزار JSON
7 - نرم افزار XML
8 - نرم افزار jQuery
9 - نرم افزار Angular
10 - نرم افزار React
11 - نرم افزار Backbone.js
12 - نرم افزار Express.js
13 - نرم افزار Ember.js
14 - نرم افزار Redux
15 - نرم افزار Storybook
16 - نرم افزار GraphQl
17 - نرم افزار Meteor.js
18 - نرم افزار Grunt
19 - نرم افزار Gulp
20 - نرم افزار W3.Css
21 - نرم افزار JavaScript
و اما در بخش کد نویسی و Programming که Back end معروف می باشد (منبع ارایه این تقسیم بندی وبسایت W3S می باشد)
1 - نرم افزار PHP
2 - نرم افزار ASP
3 - نرم افزار C++
4 - نرم افزار C#
5 - نرم افزار Java
6 - نرم افزار Python
7 - نرم Node.js
8 - نرم افزار Ruby
9 - نرم افزار Rest
10 - نرم Go
11 - نرم افزار SQL
12 - نرم افزار MongoDB
13 - نرم افزارFirebase.com
14 - نرم افزار Sass
15 - نرم افزارLess
16 - نرم افزار Parse.com
17 - نرم افزار Paas(Azure and Heroku)
البته نرم افزارها و زبان های برنامه نویسی متنوع دیگری نیز وجود دارند که از حوصله بحث خارج بوده و شما می توانید به مطالعه در باره آن بپردازید.
در این 4 فصل سعی کردم تا شما را با مفاهیم اولیه برنامه نویسی ، انواع آن و ضرورت های پایه ای آن آشنا کنم و امیدوارم توانسته باشم ترس شما را جهت ورود به دنیای برنامه نویسی تحت وب و نرم افزار از بین برده و به آن علاقه مند نمایم
دوستان خوبم ما را از نظرات ارزنده خود با خبر سازید.
پاینده و برقرار باشید
© 2019 Almoweb corporation. All Rights Reserved