گرافیک سایت یا UI و رابط کاربری سایت یا UX


گرافیک سایت شاید یکی از مهمترین بخش های یک وبسایت باشد.اگر از برنامه نویسان حرفه ای و بالخصوص BackEnd کارها بپرسید که به نظر شما ظاهر سایت مهمتر است یا کد نویسی آن ، قطعا به شما خواهند گفت کد نویسی مهمتر است که البته در صحت این حرف که کدنویسی تر و تمیز و فنی بسیار در موفقیت یک سایت تاثیر داردشکی نیست ! اما وقتی از این دوستان سوال میشود که جذب یک کاربر جدید و اصطلاحا سر راهی (کاربر هایی که در مسیر جستجو برای اولین بار با وبسایت شما برحورد می کنند) چگونه می تواند میسر شود ، وقتی ظاهر یک سایت جذاب و تاثیر گذار نبوده و اصولا کاربردی یا UserFriendly نمی باشد؟

اینجاست که دوستان یا از جواب سوال شما سر باز می زنند و یا با جواب های غیر منطقی می خواهند اهمیت ظاهر وبسایت را زیر سوال ببرند و البته اندک دوستانی هم گفته شما را می پذیرند، چرا که برنامه نویسان یک تعصب خواصی بر روی کدهای خود دارند !!! که البته با زحمت فراوانی که برای کدنویسی می کشند قابل درک می باشد.!

“اگر کاربر از ظاهر سایت شما خوشش نیاید آیا از سایت شما فراری نمی شود ؟؟!! ”

آلمووب ظاهر سایت شما را با نظر خودتان اما با صلاحدید فنی و کارشناسی طراحی می کند

احترام به نظر و خواست کارفرما در هر شغل و پیشه ای شرط اول موفقیت شما در آن شغل می باشد، اما نکته مهم در این بخش آن است که آیا در طراحی وبسایت ، طراحی اپلیکیشن و یا طراحی انواع نرم افزارهای کاربردی و سیستم های اتوماسیون اداری شرط لازم و کافی برآورده کردن نظر کارفرما است ؟ و یا باید شما به عنوان امین کارفرما و یک متخصص نرم افزار با خواسته های غیر کارشناسی ایشان مخالفت نموده و اصرار بر کار صحیح نمایید ؟! قطع به یقین به شما میگویم کارفرما اصولا دنبال شنیدن جواب منفی نمی باشد و از شما زنجیده خاظر خواهد شد اما برای آینده ای موفق و اسم و رسمی ماندگار در عین احترام به خواست کارفرما و توضیج چرایی مخالفت خود تا حد امکان و مقدورات فنی جهت درک موضوع از طرف کارفرما ، باید بر نظر کارشناسی و فنی خود اصرار ورزیده و از انجام کاری که به آن ایمان ندارید خودداری نموده و کار اصولی ، فنی و کارشناسی خود را انجام دهید.من ایمان دارم در میان مدت کارفرما نیز به حساسیت شما پی خواهد برد و اینبار دیگر به شخص شما اعتمادی منطقی و مدلل پیدا خواهد کرد.!

نکته مهم اینجاست که ظاهر سایت صرفا به لحاظ زیبایی و هارمونی رنگ نیست که باید مورد برسسی قرار بگیرد بلکه روانشانی چیدمان و زنگ نیز در ظراحی سایت بسیار مهم و حیاتی می باشد.اما وايه ای که در طراحی یم وبسایت و یا یک اپلیکیشن مبایل و یا هر نرم افزاری در ایران کمتر مورد توجه و بحث و بررسی قرار می گیرد واژه بسیار مهم تجربه کاربری و حس کاربر از طراحی شما یا همان UX وبسایت شما User Experience می باشد که در میان زیبایی سایت مغفول مانده است.طراحی یم وبسایت را شاید بتوان بدین صورت تقسیم بندی کرد.

  • طراحی UI و یا User Interface

  • طراحی UX ویا User Experience

شاید تمایز طراحی یک وبسایت با دسته بندی UI و UX برایتان کمی ناشناخته باشد چرا که در برخی موارد معنی انها به هم نزدیک اما مفهوم آنها با یکدیگر متفاوت می باشد.در تصویر روبرو تمایز و تفاوت این دو موضوع بسیار مهم، در طراحی نرم افزار چه برای وب طراحی کنید WebApplication و چه برای نرم افزارهای ویندوزی طراحی کنید Windows Application مورد بررسی قرار گرفته است.

همانطور که ملاحظه می فرمایید ، طراحی یک وبسایت به لحاظ بصری و حس زیبایی شناختی و استفاده از رنگ و فونت و جلوه های چشم نواز در دسته بندی طراحی UI قرار گرفته است و در بخش UX حس خوشایند یک کاربر و سهولت در استفاده از یک وبسایت و یا نرم افزار مورد توجه قرار گرفته است.در اصل شما باید خود را در جایگاه یک کار بر قرار داده و بررسی نمایید آیا با وارد ن شدن به این وبسایت و یا اپلیکیشن و به طور کلی این نرم افزار می توانید به آنچه برایش در جستجو بوده اید به راحتی و بدون واسط های مزاحم دسترسی پیدا کنید یا خیر ؟!

اینجاست که من معتقدم طراحی یک وبسایت و یا نرم افزار یک فرایند کاملا تخصصی است و اگر نگویم 60 درصد یک نرم افزار به طراحی آن موفق خواهد شد باید با کمی ارفاق بگویم قطعا 50 درصد شایستگی پیروزی یک نرم افزار و یا یک وبسایت به موفقیت در طراحی هر دوبخش UI و UX بستگی دارد.

لطفا !!! با کارفرمای خود حرف بزنید ، از او بخواهید کمی برای شما از نوع کارش تعریف نماید حتی الامکان خود و یا شخصی کاربلد را برای مشاوره و انعقاد قرارداد طراحی وبسایت و یا طراحی اپلیکیشن مبایل و یا هر نرم افزاری به مکان کارفرما بفرستید و در محل کار ایشان جلسات را برقرار نمایید تا حس و حال کار ایشان را درک نموده و در طراحی از این مزیت استفاده نمایید.توصیه میشود در تیم کاری خود از همکاری حتی پاره وقت یک روانشناس استفاده نمایید و یا هر از گاهی با چنین شخصی مشورت نمایید.گاهی از مشاوره یک طراح صنعتی ، یک معمار و آرگونومیست استفاده نمایید آنها جلوه های دیگری از طراحی را پیش رو شما خواهند گذاشت.هیچ وقت از مطالعه در شاخه های دیگر حتی کمی مرتبط با کارتان شانه خالی نکنید.یک روزی و یک جایی به دردتان خواهد خورد..

Alimovahedi علی موحدی

علی موحدی

Ali Movahedi


بیاییم کارهای تخصصی را به واقع تخصصی انجام دهیم.شرط ماندگاری در هر بازاری ارایه کاری حرفه ای و متفاوت است من کمی جسورانه تر می گویم !!! بیایید پیرو همدیگر نباشیم ....

با ما در ارتباط باشید ...

Exercitation cupim ex, short ribs cow in ullamco corned beef veniam kevin. Eu frankfurter ham hock ball tip reprehenderit adipisicing ipsum